Dalyviai

SUSIPAŽINKIME: NAUJO REALYBĖS ŠOU „SVAJONIŲ ŠEFAS“ DALYVIAI

Praėjusį penktadienį praūžė atranka į naują „Samsung Galaxy“ šou „Svajonių šefas“. Speciali projekto komisija su maisto ekspertu Linu Ginaičiu priešakyje turėjo nelengvą užduotį – atrinkti keturis perspektyviausius kandidatus iš Lietuvos, kurie varžysis su kaimynais latviais ir estais dėl Baltijos šalių svajonių šefo titulo. Lietuvoje į vieną dalyvio vietą pretendavo net šešiolika maisto entuziastų, tad kas tie keturi laimingieji ir kokie jų firminių patiekalų bei sėkmės receptai?

Gabrielė Radavičiūtė

Sveikos mitybos entuziastė Gabrielė

Viena iš dviejų merginų, labiausiai sužavėjusių naujojo šou komisiją, Gabrielė Radavičiūtė (28 m.) mano, kad papirko nuoširdžiu bendravimu ir aistra sveikam, sportuojantiesiems skirtam maistui. Merginos patiekaluose daug baltymų, mažai angliavandenių, nėra cukraus, miltų ir kitų mažiau naudingų ar net žalingų produktų.

Skaityti toliau

Liudas Česnulis

Improvizacijas virtuvėje dievinantis Liudas

Kitas atranką įveikęs kandidatas Liudas Česnulis (17 m.) teigė, kad didžiausias pavyzdys virtuvėje jam – mama. Būtent stebėdamas, kaip ji gamina, vaikinas panoro šioje srityje išbandyti ir save. „Virtuvėje pradėjau eksperimentuoti prieš dvejus, trejus metus. Supratau, kad man tai labai patinka, tad vis daugiau laiko skiriu receptų paieškai bei tobulėjimui“, – teigė jaunuolis.

Skaityti toliau

Julija Galenko

Apie nuosavą restoraną svajojanti Julija

Morengus su angliško sviesto kremu ir laukinėmis, miške rinktomis, uogomis komisijai patiekusi Julija Galenko (24 m.) mano, kad atrankos metu išsiskyrė savo deserto estetika. Anot jos, desertai bei miltiniai patiekalai yra jos „arkliukas“, tuo tarpu kiek sunerims, jei projekto metu teks kepti duoną, mat to daryti pripažįsta dar nemokanti.

Skaityti toliau

Mantvydas Riškus

Jauniausias ketvertuko dalyvis Mantvydas

Jauniausiam projekto dalyviui Mantvydui Riškui dar tik šešiolika, tačiau vaikinas teigia, kad maisto gaminimu susidomėjo jau prieš porą metų. „Vaikystėje virtuvėje mėgau padėti savo auklei. Turbūt tada ir gimė meilė kulinarijai,“ – pasakojo vaikinas.
Šešiolikmetis komisijai pristatė savo firminį patiekalą – sūdytą lašišą („Gravlax“), patiektą ant naminės ruginės duonos trapučio, su krienų kremu, žolelių tyre, marinuotais svogūnėliais bei šviežiomis žolelėmis.

Skaityti toliau

„Samsung Galaxy“ šou „Svajonių šefas“ – tai bendras trijų Baltijos šalių projektas, kurio metu dvylika kulinarijos entuziastų varžysis dėl svajonių šefo titulo. Dalyviai turės atlikti įvairias teisėjų jiems paskirtas užduotis ir išbandyti savo kulinarinius gebėjimus varžydamiesi tarpusavyje. Jų pasirodymai bus vertinami maisto ekspertų iš trijų Baltijos šalių.

Projekto ambasadorius Lietuvoje – maisto ir restoranų ekspertas, padavėjų akademijos iniciatorius Linas Ginaitis, Latvijoje – populiaraus restorano „Rocket Bean Roastery“ šefas Arturs Tashkent, Estijoje – taip pat gerai žinomo restorano „Container“ savininkas Aaro Lode.